Saapuminen Riikaan

Suomalaisille Riika pysyi pitkään Tallinnan varjossa, mutta viime vuosina yhä useampi on tehnyt tuttavuutta sen kanssa. Matka Suomesta Latvian pääkaupunkiin Riikaan on vain noin 300 kilometriä. Sinne pääsee kätevästi omalla autolla, bussilla, laivalla tai lentäen. Riian lentokenttä sijaitsee yli 10 kilometrin päässä keskustasta. Lentokentältä pääsee parhaiten keskustaan bussilla 22. Bussit liikennöivät 10–30 minuutin välein. Matka kestää noin 30 minuuttia. Ennakkoon ostettu lippu maksaa 1.15 euroa kun taas kuljettajalta ostettu lippu maksaa 2 euroa.

 

Liikkuminen Riiassa

Riian julkista liikennettä hoitavat bussit, raitiovaunut, johdinautot ja niin sanotut reittitaksit. Kaupungin ulkopuolella sijaitsee muutamia nähtävyyksiä, joten julkista liikennettä kannattaa kokeilla rohkeasti. Bussilinjoja on 64, raitiovaunulinjoja 10 ja johdinautolinjoja 20. Vuoroja ajetaan kello 5.30–23.30 välisenä aikana. Yöaikaan liikennöi muutama raitiovaunu- ja johdinautovuoro. Kertalippu on 2 euroa. Maksu suoritetaan tasarahana rahastajalle tai kuljettajalle kyytiin noustessa. Reittiverkosto on ulkomaalaiselle hieman vaikeaselkoinen ja oikean pysäkin löytäminen saattaa osoittautua ongelmalliseksi. Busseilla ja johdinautoilla on omat numeronsa. Esimerkiksi bussi 22 kulkee lentoasemalta kaupunkiin, mutta johdinauto 22 aivan muualle. Reittitaksit eli minibussit lähtevät rautatieaseman (Stacijas laukums), Latviahotellin läheisyydessä sijaitsevan Ortodoksisen kirkon ja pääpostin edestä. Reittitaksi kulkee aikataulun mukaan ja ottaa kyytiin myös matkan varrelta, mikäli ajoneuvossa on tilaa.

Riiassa taksin käyttö on halvempaa kuin Suomessa. Luotettavan taksin saa aina, kun pyytää hotellin virkailijaa tilaamaan sen. Pirssin voi ottaa myös lennosta tai tolpalta, joita löytyy muun muassa Rome- ja Rigahotellien, Brivibas ielan alussa sijaitsevan Laima-kellon ja Oopperan edestä. Vanhassakaupungissa taksin saa nopeasti.


Kommentit

Saapuminen ja liikkuminen — 1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>