Ruokailu Riiassa

Ruoka on ollut Latviassa kautta aikojen tuhtia, sillä raskaat työt ovat vaatineet raskasta ravintoa. Sakeat keitot, peruna sekä possun- ja naudanliha ovat pääosassa. Yleensä latvialaisessa ruoassa on vähän mausteita, ja siksi se maistuu suomalaisellekin. Lido-ketjun ravintolat ovat tunnetuimpia latvialaisia ruokapaikkoja. Gunars Kirsons perusti aikoinaan hienostoravintolan, mutta muutti myöhemmin toimintaperiaatettaan. Tuloksena oli suosittu ravintolaketju, jossa on itsepalvelu ja edullista ruokaa.

Kaupungin keskustasta saa muun muassa kiinalaista, japanilaista, intialaista, vietnamilaista, ranskalaista, venäläistä, kreikkalaista ja italialaista ruokaa. Myös pikaruokapaikkoja pikanälkään löytyy kiitettävästi. Vanhankaupungin kujilla on mukavia kahvipaikkoja lähes vieri vieressä. Kahvikupillisen lisäksi tarjolla on pikkupurtavaa, esimerkiksi maukkaita latvialaisia ohukaisia, . pankūkas

Vincents

Connery. Ravintolan omistaja ja luoja Martins Ritins arvostaa hyviä raaka-aineita, ja hän on vihkinyt paikalliset luomuviljelyn saloihin. Kalaa ja lihaa tuodaan ravintolaan Ranskaa ja Skotlantia myöten. Vincents sijaitsee osoitteessa Elizabetes iela 19. Se on avoinna ma-pe 12–15 ja 18–23 la 18–23. www.vincents.lv

Alus Sēta on Tuomiokirkon lähellä sijaitseva suosittu lounaspaikka, mutta sisälle voi poiketa myös kahville tai oluelle. Alus Seta kuuluu Lido-ketjuun. Tarjolla latvialaista ruokaa buffet-pöydästä. Alus Seta sijaitsee osoitteessa Tirgonu 6 ja se on avoinna klo joka päivä 11–22.

Staburags sijaitsee Hotelli Victorian vieressä. Tässä hyvin suositussa kaksikerroksisessa ravintolassa on talonpoikaistyylinen sisustus. Staburags sijaitsee osoitteessa Caka iela 55 ja se on avoinna klo 12–01.

Vermanitis on lounasaikaan tupaten täynnä. Suosio perustuu Lido-ketjun buffet-pöytään. Kassajonot vetävät kuitenkin nopeasti. Vermanitis sijaitsee osoitteessa Elizabetes iela 65. Se on avoinna klo 9–01.

Vilhelms on Vanhankaupungin tunnetuin ohukaispaikka. Letut ja päälle laitettavat hillovaihtoehdot ovat helposti valittavissa. Kuppi kahvia ja pari ohukaista karkottaa mukavasti nälän. Vilhelms sijaitsee osoitteessa Skunu iela 6. Se on avoinna klo 9–22.

Fabrikas Restorans

Ravintola on sisustettu vanhaan punatiiliseen liitutehtaaseen, joka sijaitsee Daugavajoen töyräällä vanhankaupungin vastarannalla. Ravintolan oma nostalginen puuvene kuljettaa vieraat joen yli. Ravintola sijaitsee osoitteessa Balasta Dambis 70.

Fellinini ja Bella Italia

Italialaiset herkut maistuvat parhaiten kahdessa korkeatasoisessa ristorantessa, Fellinissä ja Bella Italiassa. Molemmat valmistavat pastansa itse, ja raaka-aineetkin tuodaan suoraan Italiasta. Fellini sijaitsee osoitteessa Marijas iela 13 ja se on avoinna klo 12–24. Bella Italia sijaitsee osoitteessa Vagnera iela 16 ja se on avoinna klo 12–24.

Kabuki

Hotelli Bergsin lähistöllä sijaitsevassa Kabukissa tarjoillaan japanilaisia trendiruokia. Kabuki sijaitsee osoitteessa Terbatas iela 46 ja se on avoinna klo 12–22.

 


Kommentit

Ruokailu — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>