Jääkiekkoa Riiassa

Latvian pääkaupungissa Riiassa asuu kolmannes koko maan väestöstä. Latvian kansallislaji on jääkiekko ja se on myös maan pelatuin urheilulaji. Myös isoissa liigoissa, kuten KHL:ssa ja NHL:ssa, pelaa useita latvialaispelaajia.

Dinamo Riika

 

Riika toimii Dinamo Riian kotina. Joukkue pelaa tällä hetkellä KHL:ssä Bobrovin liigassa ja se perustettiin ensimmäisen kerran heti toisen maailmansodan jälkeen vuonna 1946. Vuonna 1995 joukkue lopetettiin, mutta perustettiin uudelleen vuonna 2008. Julius Supler oli ensimmäinen uuden Dinamo Riian valmentaja ja pari vuotta myöhemmin suomalainen Pekka Rautakallio valittiin joukkueen päävalmentajaksi. Joukkue alkoi kehittyä vauhdilla ja monia hyviä pelaajia siirtyi siihen.

Dinamo Riiasta siirtyi sittemmin myös monia pelaajia pelaamaan muihin liigoihin ja jopa NHL:ään. Dinamo Riika ei ole kuitenkaan kertaakaan voittanut konferenssia tai KHL mestaruutta ja joukkue kuuluu KHL:n pohjakastiin. Joukkue pelaa Arena Riga -areenalla, jossa kannatus on todella vahvaa ja lippuja peleihin saa halvimmillaan viiden euron hintaan. Hyviä paikkoja saa jo noin 10-15 euron hinnalla.

Dinamo Riian kannattajia.

Dinamo Riika ei välttämättä kuulu parhaisiin KHL:n joukkueisiin, mutta Latvian kiekkourheilun lippulaivan kannattajat eivät anna periksi ja ilmapiiri on aina positiivinen sekä kannustava joukkueelle. Lippuja ja huiveja on kaikkialla ja laulut raikaa areenalta pelien aikana. Areena on täysin punavalkoinen. Voit seurata Dinamo Riian peliä siirtymättä itse Latviaan, sillä helsinkiläiset Jokerit pelaavat myös KHL:n läntisessä konferenssissa mikä tarkoittaa, että Dinamo Riika tulee vuosittain Helsinkiin. Voit myös seurata KHL:n otteluja Viasatilta.

Lähteet:

“Dinamo Riga :KHL.” Rigathisweek.lv, Rigathisweek.lv, www.rigathisweek.lv/event/cultural_agenda/sports/khl-league-dinamo-riga-games/219

Rīga, Dinamo. “Home.” – The Official Website of Dinamo Riga Ice-Hockey Club, Dinamo Riga, www.dinamoriga.lv/en/tickets-and-memberships.

“Dinamo Riga.” Wikipedia, Wikimedia Foundation, 17 Feb. 2018, en.wikipedia.org/wiki/Dinamo_Riga

“Sports.” [Latvia.eu], Latvia.eu, 6 July 2017, www.latvia.eu/society/sports#node-3801

Rīga, Dinamo. “Sākums.” – Hokeja Kluba Dinamo Rīga Oficiālā Mājaslapa, Dinamo Riga, www.dinamoriga.lv/lv/zinas/kluba-zinas/biletes-uz-dinamo-riga-majas-spelem-februari-un-marta


Kommentit

Jääkiekko — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>