Jääkiekkoa Riiassa

Latvian pääkaupungissa Riiassa asuu kolmannes koko maan väestöstä. Latvian kansallislaji on jääkiekko ja se on myös maan pelatuin urheilulaji. Myös isoissa liigoissa, kuten KHL:ssa ja NHL:ssa, on pelannut useita latvialaispelaajia.

Dinamo Riika

Riika toimii Dinamo Riian kotina. Se perustettiin ensimmäisen kerran heti toisen maailmansodan jälkeen vuonna 1946. Vuonna 1995 joukkue lopetettiin, mutta perustettiin uudelleen vuonna 2008. Julius Supler oli ensimmäinen uuden Dinamo Riian valmentaja ja pari vuotta myöhemmin suomalainen Pekka Rautakallio valittiin joukkueen päävalmentajaksi. Joukkue alkoi kehittyä vauhdilla ja monia hyviä pelaajia siirtyi siihen.

Dinamo Riiasta siirtyi sittemmin myös monia pelaajia pelaamaan muihin liigoihin ja jopa NHL:ään. Dinamo Riika ei ole kuitenkaan kertaakaan voittanut konferenssia tai KHL mestaruutta ja joukkue kuului KHL:n pohjakastiin. Joukkue pelaa Arena Riga -areenalla, jossa kannatus on todella vahvaa ja lippuja peleihin saa halvimmillaan viiden euron hintaan. Hyviä paikkoja saa jo noin 10-15 euron hinnalla.

Dinamo Riian kannattajia.

Joukkue vetäytyi KHL liigasta helmikuussa 2022 protestina Venäjän hyökkäykselle Ukrainaan. Sen jälkee joukkue pelasi maan pääsarjassa Optibet Hokeja Līgassa kauden 2022-23.

Lähteet:

“Dinamo Riga :KHL.” Rigathisweek.lv, Rigathisweek.lv, www.rigathisweek.lv/event/cultural_agenda/sports/khl-league-dinamo-riga-games/219

Rīga, Dinamo. “Home.” – The Official Website of Dinamo Riga Ice-Hockey Club, Dinamo Riga, www.dinamoriga.lv/en/tickets-and-memberships.

“Dinamo Riga.” Wikipedia, Wikimedia Foundation, 17 Feb. 2018, en.wikipedia.org/wiki/Dinamo_Riga

“Sports.” [Latvia.eu], Latvia.eu, 6 July 2017, www.latvia.eu/society/sports#node-3801

Rīga, Dinamo. “Sākums.” – Hokeja Kluba Dinamo Rīga Oficiālā Mājaslapa, Dinamo Riga, www.dinamoriga.lv/lv/zinas/kluba-zinas/biletes-uz-dinamo-riga-majas-spelem-februari-un-marta


Kommentit

Jääkiekko — 2 kommenttia

  1. tämä sivu tulisi päivittää, Dinamo ei pelaa KHL, ei myöskään Jokerit – pelaako Dinamo tällä hetkellä missään liigassa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>