Sijainti ja tunnelma

Restorāns 1221 sijaitsee Riian vanhassakaupungissa, osoitteessa Pils iela 12. Ravintola sijaitsee historiallisessa rakennuksessa ja sen ympäristö henkii vanhanajan charmia. Ravintolassa on tyylikäs sisustus, jossa yhdistyvät klassinen tyyli ja moderni muotoilu.

Ravintolan tunnelma on viihtyisä ja intiimi. Asiakkaat voivat nauttia ruoastaan rauhallisessa ilmapiirissä historiallisilla elementeillä sisustetussa tilassa. Ravintolan sisäpihan terassilla on mahdollista ruokailla kauniina kesäpäivinä ja nauttia samalla Riian vanhankaupungin tunnelmasta.

Menun herkut

Restorāns 1221 tarjoilee monipuolisia ja herkullisia aterioita. Ravintolan menu koostuu pääasiassa kansainvälisistä ruokalajeista, jotka on valmistettu paikallisista raaka-aineista.

Alkuruokavaihtoehdoista löytyy esimerkiksi tuoreita salaatteja, keittoja ja paikallisia herkkuja, kuten savustettua lohta ja pelmeenejä. Pääruokavalikoima on laaja ja sisältää muun muassa erilaisia liharuokia, kalaruokia ja kasvisvaihtoehtoja. Jälkiruokana voi herkutella esimerkiksi perinteisillä latvialaisilla jälkiruoilla, kuten juustokakulla tai suklaakakulla.

Ravintolan erikoisuus on sen laaja viinivalikoima. Viinilistalta löytyy sekä kansainvälisiä että paikallisia viinejä, jotka täydentävät ruokien makua. Ravintolassa järjestetään myös viini- ja ruokapareja, joissa tarjoillaan erikoisvalikoima ruokia ja viinejä yhteensopiviksi kokonaisuuksiksi.

Paikalliset raaka-aineet

Restorāns 1221 panostaa ruoissaan käyttämään paikallisia raaka-aineita. Ravintola haluaa tukea lähiruokatuottajia ja hyödyntää alueen parhaita raaka-aineita.

Ravintolassa suositaan mahdollisimman tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita. Kohtalainen sijaintietu ravintolan keskustassa mahdollistaa helposti lähialueen raaka-aineiden hankinnan. Ravintolassa käytetään muun muassa lähialueen tuottajilta saatavia liha- ja kalavalmisteita, tuoreita vihanneksia sekä sesongin mukaan vaihtuvia marjoja.

Ravintola 1221 haluaa tarjota asiakkailleen parhaita mahdollisia makuja ja kokemuksia latvialaisesta keittiöstä. Laadukkaat paikalliset raaka-aineet takaavat harmonisen ja yksilöllisen makuelämyksen.

Kaiken kaikkiaan Restorāns 1221 on erinomainen valinta, jos haluaa kokea Riian parhaita ravintoloita. Sen sijainti vanhassakaupungissa tarjoaa kauniin ja historiallisen ympäristön ruokailulle, ja ravintolan tunnelma on viihtyisä ja intiimi. Menusta löytyy herkullisia ruokalajeja kansainvälisistä raaka-aineista, ja ravintola panostaa erityisesti paikallisiin raaka-aineisiin. Restorāns 1221 tarjoaa makuelämyksiä, jotka jäävät pitkäksi aikaa mieleen.

Viinilista

Restorāns 1221 on yksi Riian suosituimmista ravintoloista, ja sen viinilista on yksi sen vahvuuksista. Ravintolassa on laaja valikoima erilaisia viinejä sekä kansainvälisistä viinialueilta että paikallisilta tuottajilta. Viinilistalta löytyy niin puna-, valko- kuin roseeviinejäkin eri hintaluokista, joten jokaiseen makuun löytyy varmasti sopiva vaihtoehto.

Ravintolan viiniasiantuntijat ovat käyneet läpi tarkkaan jokaisen viinin ja valinneet listalle vain parhaita ja laadukkaimpia vaihtoehtoja. Viinilista onkin huolellisesti koottu ja tarjoaa asiakkaille mm. valinnanvaraa eri viinityylien ja viinialueiden välillä. Halutessaan asiakkaat voivat myös saada suosituksia viininvalintaan ruokalajin mukaan ja siten löytää täydellisen makuparin.

Vaikka restorāns 1221 tunnetaan erityisesti viinilistastaan, tarjoaa ravintola myös muita juomavaihtoehtoja. Olutvalikoima on myös laaja ja tarjoaa vaihtoehtoja niin paikallisilta pienpanimoilta kuin kansainvälisiltäkin merkeiltä. Baarista löytyy myös laaja valikoima erilaisia cocktaileja, jotka on suunniteltu sopimaan hyvin ravintolan ruokalistalle.

Palvelun taso

Restorāns 1221:n palvelun taso on erinomaista. Ravintolassa työskentelevä henkilökunta on ystävällistä, ammattitaitoista ja palvelualtista. Asiakkaat saavat hyvän ja henkilökohtaisen palvelun alusta loppuun asti, ja henkilökunta on aina valmis auttamaan ja vastaamaan kysymyksiin.

Ravintolassa on myös panostettu siihen, että palvelukokemus olisi mahdollisimman saumaton ja miellyttävä. Asiakkaat voivat varata pöytänsä etukäteen ja tarvittaessa heitä opastetaan ruokalistan ja juomavalintojen kanssa. Palvelu on ripeää, mutta ei kiireessä tapahtuvaa, joten asiakkaille jää aikaa nauttia ruoasta ja seurasta.

Ravintolan henkilökunta on myös hyvin tietoisia ravintolan tarjonnasta, joten he osaavat suositella ruokia ja juomia. Tämä auttaa asiakkaita löytämään uusia makuelämyksiä ja kokeilemaan uusia ruokalajeja. Palvelualttius ja asiakkaan huomioiminen ovatkin Restorāns 1221:n palvelun tason suurimpia vahvuuksia.

Tunnelmalliset sisätilat

Restorāns 1221:n sisätilat ovat tunnelmalliset ja viihtyisät. Ravintola sijaitsee vanhassa rakennuksessa, jossa on säilytetty alkuperäistä arkkitehtuuria ja rakennusmateriaaleja. Tilat on suunniteltu niin, että ne luovat rauhallisen ja tyylikkään ilmapiirin, joka sopii hyvin romanttiseen illalliseen tai rentoon ruokailuun ystävien kanssa.

Ravintolan sisustus on moderni ja tyylikäs, mutta samalla se säilyttää perinteisen eurooppalaisen tyylin elementtejä. Pöytien väliin on jätetty tarpeeksi tilaa, jotta asiakkailla on tilaa liikkua, eikä istumaan jouduta ahtamaan muita ruokailijoita liian lähelle. Ravintolan valaistus on pehmeää ja lämmintä, mikä luo intiimin tunnelman.

Sisätiloissa on myös viihtyisä ja kodikas baari, jossa asiakkaat voivat nauttia juomia ennen ruokailua tai ruoan kanssa. Baaritiskiltä avautuu näkymä keittiöön, joten siellä istuville asiakkaille tarjoutuu mahdollisuus nähdä ravintolan taitavat kokit työssään.

Restorāns 1221:n tunnelmalliset sisätilat ovat saaneet paljon kiitosta ja luovat ainutlaatuisen ja miellyttävän ravintolakokemuksen. Tilat sopivat niin romanttisiin illallisiin kuin rennompaankin ruokailuun, ja asiakkaat voivat nauttia ruoastaan ja seurastaan miellyttävässä ympäristössä.

Suosituimmat ruokalajit

Restorāns 1221 on yksi Riian suosituimmista ravintoloista, ja sen tarjoama ruokalista ei petä odotuksia. Ravintolan menusta löytyy laaja valikoima herkullisia ruokalajeja, jotka edustavat perinteistä virolaista keittiötä modernilla vivahteella.

Yksi ravintolan suosituimmista ruokalajeista on Viron perinteinen ruokalaji nimeltään haudutettu hapankaali porsaanlihan kera. Tämä ruokalaji tarjoaa maukkaan ja täyteläisen makuelämyksen, joka tekee siitä suositun valinnan ravintolan asiakkaiden keskuudessa. Haudutettu hapankaali porsaanlihan kera on täydellinen valinta niille, jotka haluavat kokea perinteistä virolaista ruokaa.

Toinen suosittu ruokalaji Restorāns 1221:ssä on savustettu kala. Savustettu kala tarjoaa ainutlaatuisen makuelämyksen, joka vie sinut matkalle Viron rannikkokyliin. Ravintolan tarjoama savustettu kala on täynnä makua ja tuoreutta, ja se on varmasti miellyttävä valinta niille, jotka nauttivat merenelävistä.

Lisäksi ravintolassa voi nauttia herkullisia jälkiruokia, kuten mustikkapiirakkaa. Mustikkapiirakka on suosittu jälkiruoka Virossa, ja Restorāns 1221 tarjoaa herkullisen ja perinteisen version tästä suosikkiruoasta. Mustikkapiirakka on täydellinen tapa päättää ateria ja nauttia makeasta herkusta.

Hinnat ja laatu

Restorāns 1221 tarjoaa korkealaatuista ruokaa kohtuulliseen hintaan. Ravintolan ruokalista sisältää laaja valikoima erilaisia ruokalajeja, ja hinnat vaihtelevat sen mukaan, mitä tilaat. Keskimääräinen hinta pääruoalle ravintolassa on noin 15-20 euroa.

Vaikka Restorāns 1221 on hinnaltaan hieman keskitason yläpuolella, ravintola tarjoaa asiakkailleen vastinetta rahoilleen. Ruoka on tuoretta, laadukasta ja runsaasti maustettua, ja palvelu on ammattitaitoista ja ystävällistä. Ravintola panostaa asiakkaidensa tyytyväisyyteen ja tarjoaa heille miellyttävän ruokailuelämyksen.

Laatuun panostaminen näkyy myös ravintolan käyttämissä raaka-aineissa. Restorāns 1221 suosii lähituottajien ja luomutuotteiden käyttöä, ja pyrkii tarjoamaan asiakkailleen tuoretta ja terveellistä ruokaa. Ravintola on tunnettu myös siitä, että se pystyy tarjoamaan erityisruokavaliota noudattaville asiakkaille sopivia vaihtoehtoja.

Ravintolan arviot ja suositukset

Restorāns 1221 on saanut paljon positiivisia arvioita ja suosituksia niin paikallisilta asukkailta kuin matkailijoiltakin. Ravintolan yleinen tunnelma ja sisustus ovat saaneet kiitosta, ja asiakkaat pitävät myös siitä, että ravintolassa käytetään pääasiassa lähituottajien raaka-aineita. Restorāns 1221:llä on myös erinomainen palvelu, joka on saanut kiitosta ammattitaidosta ja ystävällisyydestä.

Ruoka itsessään on saanut paljon kehuja herkullisuudestaan ja laadusta. Monet asiakkaat ovat erityisesti pitäneet virolaisista ruokalajeista, jotka tarjoavat heille mahdollisuuden kokea perinteistä virolaista keittiötä. Annokset ovat myös tarpeeksi suuria ja täyttäviä, joten nälkä ei jää ravintolassa käydessä.

Useat asiakkaat suosittelevat Restorāns 1221:ää niille, jotka haluavat kokea aitoa virolaista ruokaa modernilla vivahteella. Ravintola tarjoaa miellyttävän ja tunnelmallisen ympäristön, ja siellä pääsee nauttimaan herkullisista ruokalajeista, joissa on kiinnitetty huomiota laatuun ja tuoreuteen.