Lasten kanssa Riikaan

 

Vaikka Riika mielletään helposti tyypilliseksi kaupunkilomapaikaksi, missä on paljon kulttuuria ja arkkitehtuuria, niin tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Riika olisi sopiva kohde lapsiperheillekin.

 

Lasten kanssa matkustaminen Riikaan on helppoa. Matka ei kestä kauan, sillä Riikaan lentää Suomesta noin tunnissa ja kaupungista löytyy monia kohteita, jotka kiinnostavat lapsiperheitä ja ovat sopivia kaikenikäisille. Osa paikoista sijaitsee aivan Riian keskustassa tai sen tuntumassa, kun taas osaan voi tehdä päiväreissun bussilla tai vuokra-autolla.

 

Vesipuistot tarjoavat ajanvietettä kesällä. Liivin vesipuisto on Baltian ja Itä-Euroopan suurin vesipuisto ja tarjoaa viihdykettä koko perheelle. Puistossa on yli 40 erilaista laitetta ja kylpyläalue, missä on saunoja ja erilaisia hoitoja. Vesipuisto sijaitsee Jurmalassa, noin puolen tunnin päässä Riiasta. Jurmalan suuret hiekkarannat ovat samalla myös näkemisen arvoiset.  Riian keskustassa vanhankaupungin lähellä sijaitsee Akvalande vesipuisto, missä voi uida ja laskea liukumäissä. Puistossa on myös sauna.

 

Riian eläintarha on Baltian vanhin ja nähtävillä on 450 eri eläinlajia, muun muassa tiikereitä, alpakoita, hylkeitä, seeproja, kameleita, apinoita, leijonia, jääkarhuja, virtahepoja ja kirahveja. Eläintarha on auki ympäri vuoden ja sijaitsee Kisezrers-järven rannalla Mezaparksissa. Mezaparks sijaitsee 15 minuutin päässä Riian keskustasta.

 

Seikkailupuistot tarjoavat puuhaa koko perheelle ja niitä löytyy useampia. Mezakakis seikkailupuisto sijaitsee samassa Mezaparksin puistossa eläintarhan kanssa. Mezakakis tarjoaa ajanvietettä niin lapsille kuin vanhemmillekin erilaisissa vaikeusasteissa. Puistossa voi muun muassa kiipeillä pitkin köysiratoja puiden välissä ja laskea vaijeriliukua. Siguldan seikkailupuisto on Baltian suurin ulkoilmassa sijaitseva puisto ja sijaitsee noin 50 km päässä Riiasta.

 

Riian sirkuksessa pääsee seuraamaan taitavia esiintyjiä ja hauskoja temppuja, ja nähtävillä on myös eläviä eläimiä. Näytöksiä on pari kertaa päivässä.

 

Laiman suklaatehtaassa ja -museossa esitellään suklaanvalmistusta, josta saa myös maistiaisia ja pääsee valmistamaan oman suklaapatukan. Paikka sijaitsee lyhyen matkan päässä keskustasta.

 

Terveten luonnonpuisto sijaitsee kauniin vanhan mäntymetsän keskellä 45 km päässä Riiasta. Puistossa pääsee tutustumaan muun muassa satu- ja tonttumetsään ja erilaisiin eläinveistoksiin. Lapsille on lisäksi satujuna sekä leikkipuisto.

 

Keskustan kauppakeskuksesta löytyy lapsille oma tiedekeskus. Zinoo-tiedekeskuksessa on nähtävillä erilaisia näyttelyitä ja opettavaisia leluja. Paikassa pääsee näkemään ja kokemaan fysiikkaa sekä erilaisia luonnonlakeja tehtävien avulla. Alle 4-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi.

 

Riian tv-tornista pääsee ihailemaan kaupunkia korkeuksista. 368,5 metriä korkea torni on Euroopan kolmanneksi korkein rakennus ja muistuttaa ulkomuodoltaan hieman Eiffel-tornia. Näköalatasanne on noin sadan metrin korkeudessa.

 

Valtion nukketeatteri sijaitsee Riian keskustassa ja teatterissa pääsee näkemään tuttuja esityksiä, kuten Peppi Pitkätossu, Pinokkio, Ruma ankanpoikanen, Tuhkimo ja Punahilkka. Esitykset ovat Latvian kielellä.

 

Go Planet on viihdekeskus, jossa on erilaisia pelejä ja mikroautorata, F1-ajosimulaattori, carting-ajoa sekä vapaapudotus. Lapsille löytyy lisäksi leikkikenttä ja paikassa on myös ravintoloita.

 

Lido Rotalzeme Center on paikka vapaa-ajan viettoon, jossa on yhdistetty buffet-tyyppinen suuri ravintolaosasto sekä erilaista puuhaa lapsille. Paikasta löytyy muun muassa suuri linnaleikkipuisto,

videopelejä, 5D-elokuvateatteri, karuselleja, trampoliini ja lasten autokoulu. Paikkaan voi ostaa päivälipun tai valita erikseen haluamiaan aktiviteetteja.

 

Lähteet:

 

http://www.latvia.travel/fi/nahtavyys/liivin-vesipuisto

Lasten tiedekeskus

https://www.familywithkids.com/en/latvia/catalog/go-planet-entertainment-compex-riga-latvia

https://www.lido.lv/en/leisure/attractions/

https://www.inyourpocket.com/riga/mezakakis_116294v

http://www.latvia.travel/fi/nahtavyys/terveten-luonnonpuisto

http://www.lelluteatris.lv/en/-1-home

 

 


Kommentit

Lasten kanssa — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>