Tekemistä Riiassa

 

Riika on monipuolinen kaupunki, jossa riittää erilaista tekemistä ympäri vuoden. Tässä joitain vinkkejä, mitä lomalla Riiassa voisi tehdä, jos tekemisen puute yllättää.

Jos haluaa paikan missä rentoutua ja nauttia erilaisista hoidoista, kannattaa suunnata kylpylään, joita Riiassa on kymmeniä. Latvialaiset kylpylät ovat tunnetusti korkealaatuisia ja hinta-laatusuhde on hyvä.

Esimerkiksi ESPA on äänestetty yhdeksi maailman parhaista kylpylöistä ja tarjoaa viiden tähden hoitoja kaupungin keskustassa. Hoidot muuttuvat vuodenaikojen mukaan joka neljäs kuukausi. Lisäksi kylpylässä on kuntosali.

Dome Spa tarjoaa myös luksushoitoja ja sijaitsee vanhassa kaupungissa. Hienostuneessa kylpylässä on tarjolla yli 30 erilaista hoitoa, hierontaa sekä erilaisia saunoja. Paikan erikoisuutena on 5. kerroksessa kattoterassilla sijaitseva sauna hienoilla näkymillä.

Wellton Spa on moderni kylpylä, missä on suuri uima-allas, poreallas, saunoja, hierontaa ja hoitoja. Kylpylässä keskitytään mielen ja kehon rentoutumiseen, ja ammattimaisia hoitoja räätälöidään jokaisen yksittäisiin tarpeisiin.

Bergs Bazaar tarjoaa miehille vanhan ajan parturitunnelmaa, missä voi käydä leikkauttamassa hiukset, ajattamassa parran tai käydä kasvohoidossa.

Jurmala sijaitsee reilun 20 km päässä Riiasta, jonne voi tehdä päiväretken. Pohjoisen Rivieraksikin nimitetty kaupunki tarjoaa hiekkarantoja silmän kantamattomiin, joista voi nauttia kesällä. Jurmalan leutoa ilmastoa pidetään ainutlaatuisena ja terveellisenä. Jurmalassa on useita terveyskylpylöitä, joiden hoidoissa hyödynnetään lääketieteellisiä lietteitä ja kivennäisvesiä. Tämän lisäksi Jurmalassa on myös kaunista puuarkkitehtuuria, taidegallerioita, museoita sekä laajoja mäntymetsiä missä voi  kävellä luontopolkuja ja rauhoittua luonnon rauhassa.

Golfin ystäville Riiassa on useampia viheriöitä, jonne voi mennä pelaamaan kesäisin.

Gunsnlasers puistossa on mahdollista pelata paintballia tai lasersotaa, joko perheen tai ystävien  kesken tai osallistua vapaaseen peliin. Erilaiset pakohuoneet ovat suosittuja, joita löytyy Riiasta useampia, ja missä voi käydä viettämässä aikaa ja ratkomassa arvoituksia.

Aerodium tuulitunneli on pystysuora tuulitunneli, missä voi lentää vapaasti ilmassa kuin vapaapudotuksessa. Kyseessä on Itä-Euroopan ensimmäinen pystysuora tuulitunneli. Maksu on noin 30 € ylöspäin riippuen lennon kestosta.

Päivän voi viettää myös pyöräillen. Erilaisia pyöriä saa vuokrattua helposti ja mukava tapa tutustua Riikaan on osallistua pyörällä opastetulle turistikierrokselle, missä käydään läpi kaupungin nähtävyyksiä oppaan johdolla.

333 on paikka moottoriurheilusta kiinnostuneille. Paikka sijaitsee 20 minuutin päässä keskustasta ja siellä voi ajaa esimerkiksi erilaisilla autoilla, kuten kart-autot, off-road autot ja ralliautot.  Puistossa voi myös kokeilla motocrossia ja enduroa. Lisäksi alueella on wake-puisto, missä voi esimerkiksi sup-lautailla ja ajaa vesijetillä.

5D Cinema tarjoaa upeita moniulotteisia elokuvia. Teatterissa on esimerkiksi mahdollista nähdä ja kokea Riika lintuperspektiivistä käsin kaikkine efekteineen lentämisen tunteesta tuulenvireeseen ja veden pärskähdyksiin. Teatteri on auki päivittäin ja elokuvien esityskielinä ovat englanti, venäjä ja latvia.

 

Sightseeing-risteilyt laivalla antavat erilaisen näkökulman kaupungista. Laivat kiertävät kaupunkia jokien ja kanaalien kautta, ja risteilyt kestävät tunnista muutamiin tunteihin.

Jos paikallinen ruokakulttuuri kiinnostaa, ruuan maistelukierros torilla on oiva vaihtoehto. Kyseessä on opastettu kierros, missä tutustutaan latvialaiseen ruokaan. Kierros kestää pari tuntia ja maksaa 20 €.

Lähteet:

https://www.liveriga.com/en/9461-latvian-food-tasting-tour

https://www.liveriga.com/en/7859-cycling-tours-1

https://www.liveriga.com/en/7848-sightseeing-boats-1

https://www.liveriga.com/en/7202-5d-cinema-look-at-riga

https://gunsnlasers.lv/en/

http://www.latvia.travel/fi/artikkeli/aktiivilomailu

https://www.liveriga.com/en/30-active-leisure

 


Kommentit

Aktiviteetit — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>